1. Het gebied van de seks- en intimiteitzorgverlening voor volwassenen met een geestelijke en of lichamelijke beperking, dan wel chronische, psychische en of lichamelijke ziekte.

In het gebied van de seks- en intimiteitzorgverlening voor volwassenen met een geestelijke en of lichamelijke beperking, dan wel chronische, psychische en of lichamelijke ziekte werken zorgverleners die deze cliënten voorzien van de broodnodige aanraking en fysieke intimiteit. De seks/initimiteitzorgverlener is getraind in het omgaan met mensen met een beperking of chronische ziekte, kan daarom een veilige, vertrouwelijke, beroepsmatige en integere relatie opbouwen met de cliënt.

Functie- en opleidingseisen:
Het Coniugium hanteert als minimale opleidingseis dat de seks/intimiteit zorgverlener (met de titels: SCT/ICT of S&I CT) in het bezit moet zijn van een diploma in de zorg/dienstverlening en vervolgens twee jaar professionele ervaring moet hebben als seks/intimiteit zorgverlener om als registerlid geregistreerd te kunnen worden in het beroepsregister. Vanaf 2013 zijn sekszorgverleners verplicht zich te laten opleiden via een Connection / Coniugium omscholingstraject. Dit opleidingstraject gaat in de zomer van 2012 van start.

Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011

Zoek | Search

Advertenties

Coniugium

Coniugium lid log in

Wie is online

We hebben 8 gasten en geen leden online