2. Het gebied van seksuologisch lichaamswerk voor cliënten/patiënten die te maken hebben met psychosomatische, medische, psychosociale, of psychopathologische problemen rondom seksualiteit en (lichamelijke) intimiteit.

Het gebied van seksuologisch lichaamswerk behandelt cliënten/patiënten die te maken hebben met psychosomatische, medische, psychosociale, of psychopathologische problemen rondom seksualiteit en (lichamelijke) intimiteit. Hier werken lichaamsgerichte sekscounsellors, geschoold in seksuologisch lichaamswerk en of tantra, die ervaring hebben met het behandelen van bovengenoemde cliëntgroepen.

Functie- en opleidingseisen:
Het Coniugium hanteert als minimale opleidingseis dat de sekscounsellor gespecialiseerd in seksuologisch lichaamswerk (met de titel: SBWC) in het bezit moet zijn van een erkend HBO (of BA) counselling of coach diploma of een erkende Universitaire Bachelor (BA) binnen een sociaal (wetenschappelijk)  vakgebied, daarnaast specifieke kennis moet bezitten over het vakgebied van de seksuologie, bijgeschoold moet zijn op het gebied van gecertificeerd seksuologisch lichaamswerk en of tantra coaching en daarbij nog drie jaar professionele ervaring moet hebben als seksuologisch lichaamswerker om als registerlid geregistreerd te kunnen worden in het beroepsregister.
NB. Daarnaast zijn er ook seksuologisch lichaamswerkers die zijn gespecialiseerd als educator en voorlichter. Zij geven trainingen en coaching in seksuologisch lichaamswerk aan groepen en individuen. Zij behoeven geen counselling, maar een didactische ondergrond en vaardigheden.

Functie- en opleidingseisen:
Het Coniugium hanteert als minimale opleidingseis dat de sekseducator gespecialiseerd in seksuologisch lichaamswerk (met de titel: SBWE Y/A) in het bezit moet zijn van een erkend HBO (of BA) diploma als docent of een erkende Universitaire Bachelor (BA) binnen een sociaal wetenschappelijk vakgebied, daarnaast specifieke kennis moet bezitten over het vakgebied van de seksuologie, bijgeschoold moet zijn op het gebied van gecertificeerd seksuologisch lichaamswerk en of tantra en daarnaast nog drie jaar professionele ervaring moet hebben als seksuologisch lichaamswerker / educator, om als registerlid geregistreerd te kunnen worden in het beroepsregister.
 
Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011

Zoek | Search

Advertenties

Coniugium

Coniugium lid log in

Wie is online

We hebben 9 gasten en geen leden online