4. Het gebied van de individuele seks- en intimiteitcoaching voor volwassenen.

vrijend koppel 7 bew2Het gebied van de individuele seks- en intimiteitcoaching voor volwassenen voorziet in coaching en educatie voor psychisch en lichamelijk "gezonde" volwassenen op het seksuologische en intieme vlak. Deze volwassenen horen niet tot de onder counselling en seksuologisch lichaamswerk omschreven cliënt/patiëntgroepen.
Het betreft volwassenen die hulp en advies zoeken bij een milde (relationele) intieme en seksuele problematiek, of die hun seksleven en dat van hun eventuele partner (opnieuw) leven in willen blazen en of perfectioneren. Men kan hierbij bijvoorbeeld denken aan een seksueel/relationeel probleem dat draait om het verschil in seksueel verlangen tussen (bed)partners.

Functie- en opleidingseisen:
Het Coniugium hanteert als minimale opleidingseis dat een seks en initimiteitcoach (met de titels: SC/IC of S&IC) in het bezit moet zijn van een erkend HBO (BA) diploma op het gebied van communicatie/voorlichting/educatie of een sociaal wetenschappelijke Bachelor (BA), met ruime kennis van seksualiteit en intimiteit bij volwassenen, daarnaast bijgeschoold moet zijn op het gebied van seksuologisch lichaamswerk en of tantra en daarbij drie jaar professionele ervaring moet hebben als seks/intimiteit coach om als registerlid geregistreerd te kunnen worden in het beroepsregister.
Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011

Zoek | Search

Advertenties

Coniugium

Coniugium lid log in

Wie is online

We hebben 17 gasten en geen leden online