11. Het gebied van de holistische geneeskunde met als specialisme seksuologische disfuncties en problematiek.

Het gebied van de holistische geneeskunde met als specialisme seksuologische disfuncties en problematiek. Hierin zijn therapeuten en medici werkzaam zoals bijvoorbeeld (arts) acupuncturisten, (arts)homeopaten, ayurvedische artsen en antroposofische artsen, die cliënten en patiënten behandelen volgens bovenstaande holistische geneeswijzen en inzichten.

Functie en opleidingseisen:
Het Coniugium hanteert als minimale opleidingseis dat de medici en therapeuten met als titel: D.HSM (Doctor of Holistic Sexological Medicine) een erkende Nederlandse of Europese opleiding moeten hebben afgerond als basisarts (MD) of gezondheidstherapeut. Tevens moeten zij zijn opgeleid via erkende Nederlandse en of Europese opleidingen tot homeopaat, acupuncturist of antroposofisch geneeskundige.
Daarnaast moeten zij aantoonbare kennis hebben van seksualiteit en intimiteit bij volwassenen en daarbij drie jaar professionele ervaring hebben op het gebied van complementaire en of integrale seksuologische paramedische hulpverlening om als registerlid geregistreerd te kunnen worden in het beroepsregister. Voor de goede orde, deze medici raken patiënten uitsluitend aan op medische basis en wijze. Zij mogen patiënten beslist nooit intiem en of seksueel aanraken!
 
Laatst aangepast op maandag, 16 mei 2011

Zoek | Search

Advertenties

Coniugium

Coniugium lid log in

Wie is online

We hebben 15 gasten en geen leden online